Senaste ryktena om iPhone 8

År 2017 kommer iPhone fylla 10 år. Vi förväntar oss att Apple har något stort planerat för denna speciella milsten. Även om det är flera månader kvar till den förväntade lanseringen av iPhone 8 så finns det ändå redan väldigt många rykten om vilka egenskaper vi kan förvänta oss att iPhonen för 2017 har.

Dessa rykten talar om att det finns flera olika prototyper för denna nya iPhone. Just nu förväntas Apple testa mer än 10 olika prototyper och kanske utvecklar de också helt nya. Men just eftersom det finns så många olika testenheter så är det vi vet om dessa väldigt begränsat.

Design och utseende

Det vi tror om iPhone 8 är att den kommer se annorlunda ut. Vi hoppas på en skärm utan kanter, ramar eller liknande, här är också anledningen till att hemknappens tid är över. Hemknappen kommer antagligen ersättas av skärm, fast med någon sorts funktion som representerar det som hemknappen skull gjort egentligen.

När Touch ID kom för några år sedan så var det banbrytande. Detta öppnade möjligheter för ett helt nytt sätt att hantera säkerheten på och tack vare denna funktion som i början endast användes för att låsa upp enheten så kan vi nu genomföra betalningar och identifiera oss genom telefonen. Eftersom hemknappen kommer försvinna så ser vi också att Touch ID kommer göra det. Antagligen kommer detta ersättas med ansiktsigenkänning eller irisskanning.

Skärm, batteri och specifikationer

Med denna nya skärm utan kanter så kommer antagligen materialet ändras. De tidigare LCD skärmarna förväntas bytas ut till en flexibel OLED skärm med fördelar så som längre batteritid, högre kontrast, bättre färgåtergivning och en tunnare enhet. Denna skärm kommer även vara lite böjd så som den i iPhone 7.

Storleken på enheten kommer kanske inte förändras men i och med att kanterna försvinner så kommer den skärm som en gång var 4.7” bli 5.5” med 5.1” användbar yta, resten kommer användas som knappar.

Aluminium eller rostfritt stål i iPhone 8?

Angående resten av enheten så tror vi faktiskt att det aluminiumet som Apple använt till sina senaste enheter iPhone 5,5s,6,6s,7 och SE inte kommer användas till iPhone 8. Istället kommer vi se glas som iPhone 4 hade i alla fall en av variationerna enligt Apples grossist Catcher Technology. En annan källa, Ming-Chi Kuo säger att glaset kommer byggas runt ett skal av rostfritt stål som Apple Watch.