Bästa Mobilabonnemanget – Surf, Pris & Rabatt

Vill du ha hjälp med att hitta det allra bästa mobilabonnemanget hos den bästa operatören? Då har du kommit helt rätt! Vi har gjort ett stort test av pris, surf, täckning, rabatter och erbjudanden. Allt för att du enkelt ska kunna välja det som passar just dig bäst. Precis här nedanför ser du resultatet och vinnaren av testet – Hallon tätt följt av Vimla! Där får du de lägsta priserna, snabb surf och riktigt bra erbjudanden.

Bästa Mobilabonnemanget och Operatör

#MobiloperatörSurfSamtal/SMSAktiv KampanjPris 
1 4 - 100 GBFria[hallonak]99 - 349 kr/månLÄS MER
2 3 - 100 GBFria[vimlaak]100 - 350 kr/månLÄS MER
3 5 - 40 GBFria[comviqak]145 - 295 kr/månLÄS MER
4 15 - 40 GBFria[halebopak]269 - 399 kr/månLÄS MER

Test och Recension av Abonnemang

I denna artikel kommer vi gå till botten med vilket som är det bästa abonnemanget. Med det kommer vi även oundvikligt in på mobiloperatörer och vilken som är den främsta av dem. Vi kommer att jämföra dem på flera aspekter som alla är olika viktiga för olika personer. Vår bedömning är att alla har intresse av priset och använder mobilen till att surfa på internet så vi inleder där. Alla saker som inkluderas i testet är:

 1. Pris
 2. Surf
 3. Rabatter och Erbjudanden
 4. Täckning och Support

Innan vi sätter igång ska vi klargöra en sak. Det finns, lite förenklat, två typer av mobiloperatörer. Dels de stora, väletablerade jättarna som har butiksnät där du kan få hjälp. Dessa är Telia, Tre, Telenor och Tele2 (varför måste alla heta någonting på T..?). De har också mindre dotteroperatörer som använder precis samma mobilnät (och därmed har samma täckning) och som samtidigt är mycket billigare. Ja, du läste rätt. Samma tjänst till ett lägre pris. Bland dessa dotteroperatörer finns kända företag som Comviq och Halebop samt nyare uppstickare som Hallon och Vimla. Nackdelen med dessa är att supporten sköts via telefon/mail istället för att du kan gå in till en fysisk butik. Det är en avvägning som är lätt för många. Därför har vi bara med de billigare mobiloperatörerna och deras prisplaner på den här sidan. Låt oss sätta igång!

Bästa Pris på Abonnemanget

I tabellen lite högre upp här ser du prisnivåerna hos alla mobiloperatörer. De billigaste abonnemangen finns hos Hallon och Vimla där priserna är nästan samma. Endast en krona skiljer mellan de två för de flesta storlekar på surf (antal GB), men när det gäller senior och pensionär samt för studenter så är skiljer sig storlekarna lite mer. I vilket fall är de två billigast med Comviq på en tredje plats och Halebop på sista plats. Egentligen är det bara Halebop av de fyra som sticker ut lite, och då på ett negativt sätt. De har en lite högre prisnivå men å andra sidan också bra täckning.

Alltså: de billigaste mobilabonnemangen finns hos Hallon och Vimla!

LÄS MER PÅ HALLON.SE

LÄS MER PÅ VIMLA.SE

Surf och GB

Det blir allt viktigare med surfen i takt med att vi använder mobilerna mer och mer. Antal skickade SMS byts ut mot meddelanden på appar som Messenger, Slack och Whatsapp. Alla operatörer erbjuder mobilabonnemang i flera storlekar med allt från 1 GB till 100 GB. Hos flera av moderoperatörerna finns också helt fri surf men det är allt som oftast inte nödvändigt. Att använda upp hela 100 GB surf på en månad är svårt – och det är därför onödigt att betala för något du inte kommer använda.

Hur mycket surf behöver man?

Man brukar säga att ca 90 % av svenskarna använder mindre än 10 GB surf per månad. Många överskattar hur många GB som faktiskt används och har därmed för mycket surf. Du kan se din egna förbrukning genom att logga in på din operatörs app eller hemsida där det brukar finnas. Det ska också nämnas att det är väldigt individuellt – vissa använder 45 GB medan andra klarar sig på 3 GB.

Hur är det med hastigheten på 3G, 4G och 5G?

 • 3G brukar ha hastigheter någonstans mellan 2-20 Mbit/s
 • 4G når hastigheter kring 10-50 Mbit/s. Detta beror bland annat på hur många som är uppkopplade mot nätet samtidigt och avstånd till närmsta basstation.
 • 5G kommer eventuellt nå hastigheter kring 1-10 Gbit/s

Alla abonnemang här på sidan har idag surf i 4G-nätet och kommer så småningom även inkludera 5G när det har lanserats i Sverige.

Bäst Rabatter och Erbjudanden

Att ha de främsta och största rabatterna är en stor konkurrensfördel och drar till sig många nya kunder. Av den anledningen får du ofta en generös rabatt på nya mobilabonnemang som är bra. Eftersom att rabatter och erbjudanden ofta är tidsbegränsade och ändras är det svårt att säga exakt vilka som är aktuella nu när du läser det här. Någonting som vi däremot kan vara tydliga med är att det finns de som oftare har kampanjer. Hallon och Vimla har i princip under de senaste åren haft 50 % rabatt på abonnemang för nya kunder som gäller i de första 2-3 månaderna. Ibland tillkommer extra fina erbjudanden som dubbel surf eller upp till 75 % billigare.

Självklart får seniorer och pensionärer rabatt på abonnemang som brukar vara ca 20 % billigare. Ett tips är även att jämföra studentabonnemang eftersom att även de har rabatt och erbjudanden.

Åter till vårt test! När detta skrivs finns följande mycket bra erbjudanden:

 1. Vimla har 50 % rabatt första tre månaderna
 2. Hallon har 50 % rabatt första två månaderna
 3. Comviq har + 50 GB extra surf första tre månaderna
 4. Halebop har dubbel surf första tre månaderna

Vi värderar de som listat ovan där Vimla har de bästa mobilabonnemanget sett till rabatt och erbjudande just nu. Den extra surfen hos Comviq och Halebop är också bra, men de gigabyten kommer du antagligen inte hinna använda ändå. Därför är halva priset bättre!

LÄS MER PÅ VIMLA.SE

 

Bästa Mobilabonnemanget för en iPhone

Alla Bästa Mobilabonnemang

MobiloperatörSurfSamtal/SMSAktiv KampanjPris 
4 GBFria[hallonak]
99kr
49 kr/mån
LÄS MER
3 GBFria[vimlaak]
100kr
50 kr/mån
LÄS MER
8 GBFria[hallonak]
149kr
74 kr/mån
LÄS MER
8 GBFria[vimlaak]
160kr
80 kr/mån
LÄS MER
10 GBFria[comviqak]195kr 195 kr/månLÄS MER
18 GB Fria[vimlaak]
220kr
110 kr/mån
LÄS MER
20 GBFria[comviqak]245kr 245 kr/månLÄS MER
25 GBFria[hallonak]
249kr
124 kr/mån
LÄS MER
15 GBFria[halebopak]289kr 289 kr/månLÄS MER
40 GBFria[comviqak]295kr 295 kr/månLÄS MER
50 GBFria[hallonak]
299kr
149 kr/mån
LÄS MER
50 GBFria[vimlaak]
320kr
160 kr/mån
LÄS MER
30 GBFria[halebopak]339kr 339 kr/månLÄS MER
100 GBFria[hallonak]
349kr
174 kr/mån
LÄS MER
100 GBFria[vimlaak]
350kr
175 kr/mån
LÄS MER
60 GBFria[halebopak]399kr 399 kr/månLÄS MER