Mobilabonnemang barn – Billigare mobilfaktura för barn och studenter

Generic filters
Pris:
 kr  kr
Surf:
 GB  GB
Mobiloperatörer:
Mobilnät:
Pågående kampanj:
Ja
Nej


Abonnemang

Senior

Student

Företag


Mobilabonnemang Barn är för de under 18 år eller som studerar. Nästan alla mobiloperatörer har speciella priser för barn och studenter och här kan du läsa om just dessa. Det finns en del saker att tänka på när man väljer abonnemang för barn och här ska vi försöka att hjälpa dig med valet av student- eller barnabonnemang. Vi går igenom vilka abonnemang som är bäst, billigast och som har bäst täckning. Längre ner kan du även läsa om mobiler för barn och vad du bör tänka på i vid val av mobiltelefon.

Mobilabonnemang – Billigare än resterande lösningar

Barn och ungdomar behöver ju mobilabonnemang precis som alla vuxna. Vad som är viktigt att tänka på när man väljer skiljer sig dock någorlunda när det handlar om yngre barn eller ungdomar. Vilken sorts abonnemang du än behöver så kan du idag få rabatter hos nästan alla operatörer när du tecknar ett abonnemang för barn under 18 år. Hos t.ex. Hallon kan du ett riktigt billigt alternativ på låga 49 kronor i månaden. Vimla är en annan operatör som har fördelaktiga barnabonnemang. Här får barn och ungdomar dubbelt så mycket surf på alla mobilabonnemang.

Abonnemang med studentrabatt

Även studenter får rabatt hos många av operatörerna. Alla som pluggar eller har pluggat vet hur lite man oftast har att leva på som student och därför är det riktigt schysst av mobiloperatörer som t.ex. Hallon och Comviq att erbjuda studentabonnemang med lägre priser. Studenter får 50 kr rabatt på alla abonnemang hos Comviq. Hos Hallon får 35 kr i rabatt på de abonnemang med mycket surf. Du får generellt sett mer surf för pengarna hos Hallon än hos Comviq även om rabatten ser lägre ut på papper. Även Halebop har studentrabatter som ger förmånliga priser för dig som pluggar.

STUDENTabonnemang HOS Hallon

Besökarnas favorit

50 % rabatt i fyra månader
6 GB för 49 kr/mån – utan bindningstid
Teckna hos Hallon idag!Mobilabonnemang barn – Hur mycket surf behöver man ha?

Idag fokuserar majoriteten av operatörerna på abonnemang där du väljer den mängd surf du vill ha och får ofta sen obegränsade telefonsamtal och SMS. Hur mycket surf du behöver påverkas väldigt mycket av din mobilanvändning. Brukar ditt barn se mycket på Youtube eller Netflix? Då är det värt att välja ett abonnemang med mycket surf, eftersom videotjänster kräver mycket data. Ska det bara chattas med kompisar och skickas en selfie då och då? Då behövs inte lika mycket surf och du kan välja ett lägre alternativ.

Tänk på vad barnet ska använda surfen till

För barn som ofta är hemma och använder hemmets WiFi mer än mobildata kan det också gå bra med lägre surfmängd. Alla operatörer har flera alternativ att välja bland från 5 GB till 100 GB surf och när du väljer mellan dessa är det bra om du tänker på vad ditt barn kommer att använda mobilen till. Att gå upp en extra nivå än vad du tänkt dig och få mer surf är ofta ett smart val för att på så sätt vara säker på att surfen inte tar slut mitt i månaden.

Abonnemang eller kontantkort? Vilket är bäst?

Du har ju alltid alternativet att välja kontantkort istället för ett abonnemang. Både alternativ har sina för- och nackdelar men i nästan alla fall är det bättre med ett abonnemang för barn än ett kontantkort. Om du har ett kontantkort måste du manuellt fylla på med pengar varje gång ditt barn ska köpa mer surf. Att manuellt behöva köpa surf är också ett extra steg som kan undvikas med abonnemang.

Fördelar med kontantkort

Den största fördelen med kontantkort är att du inte behöver betala en faktura om ditt barn skulle sluta använda sin mobil under en period. Det här är dock inte ett stort problem om du väljer abonnemang eftersom du kan säga upp ett abonnemang som inte har bindningstid direkt.

Fördelar med abonnemang

Med ett mobilabonnemang har du däremot flera fördelar. Pengarna på SIM-kortet kommer aldrig att ta slut som de gör på kontantkort. Du får en faktura varje månad där du kan se vilka telefonnummer ditt barn ringt och SMSat. Om det skulle behövas mer surf kan du enkelt logga in hos operatören och köpa mer. Du behöver dessutom aldrig behöva oroa dig över om att ditt barn inte kan nå dig i en nödsituation p.g.a. att pengarna på ett kontantkort tagit slut.


Billigt mobilabonnemang barn – Jämför operatörer

Här kan du läsa om de olika operatörerna och vilka för- och nackdelar du får när du tecknar ett barnabonnemang. Vi har försökt att ta med de bästa alternativen och skriver lite om vad du får hos varje operatör.

Hallon Barnabonnemang

Hos Hallon har du 5 alternativ att välja mellan. Du väljer surf nivå mellan 6 GB och 100 GB. Med alla 5 alternativ får du fria samtal och SMS inom Sverige. Du kan dessutom spara din oanvända surf till nästkommande månad. Alla barnabonnemang har även 13 GB surf inom EU/EES så att ditt barn kan använda mobilen även på semestern. Om du väljer ett av de 3 alternativen med högst mängd surf får du en barn och ungdomsrabatt på 25 kr i månaden.

Vimla Barnabonnemang

Vimla har också 5 olika nivåer, även dessa från 6 GB till 100 GB. I alla abonnemang ingår fria samtal och fria SMS. Du kan dessutom upp- och nedgradera surfmängd när du vill. Du har ingen bindningstid hos Vimla utan att säga upp abonnemanget direkt. Precis som med Hallon erbjuder även Vimla jättemycket surf till ett billigt pris om man väljer 100 GB.

Halebop Barnabonnemang

Halebop har 3 olika nivåer med olika surfmängd. Här väljer du mellan 15 GB, 30 GB och 60 GB. Fria samtal och SMS ingår på alla tre nivåer. Även Halebop låter dig spara oanvänd surf till nästkommande månad. Halebop använder sig av Telias nät och har därför riktigt bra täckning i hela landet. Du kan ringa och surfa precis som vanligt när du är på semester inom EU/EES med Halebop.

Comviq Barnabonnemang

Comviq Barnabonnemang har 3 nivåer med 8 GB, 16 GB och 40 GB surf. Här kan du spara din oanvända surf och du får även fria samtal och SMS inom Sverige. Du får dessutom 8 GB eller 12 GB surf inom EU beroende på vilken nivå du väljer. Comviq har även ett “mini” alternativ som ger dig 5GB surf. Med detta alternativ kan du inte spara någon surf. Mini ger dig 200 minuter telefonsamtal och 2000 SMS och MMS vardera.

Telia Barnabonnemang

Telia har SVeriges bästa mobilnät och är därför alltid ett alternativ att kika på. Hos Telia får du däremot varken barn- eller studentrabatt utan det är det vanliga dyra priset som gäller. För dig som vill använda Telias fantastiska nät är det smartare att välja Halebop eftersom du får mycket mer för pengarna.

Övriga Barnabonnemang

De 3 andra stora operatörerna, Tre, Telenor och Tele2 har inga barn- eller studentabonnemang för mobilen.

LÄS MER

Mobiler för barn – Dags för första mobilen?

Vilken sorts mobil passar ditt barn? Vad ska du välja? Det här är frågor som alla ställer sig själva när det är dags för barnets första mobil. Även om det kanske tjatas hemma om den senaste svindyra iPhonen är det ett smartare alternativ att välja en billigare modell när det är ett barn som ska använda mobilen. Det finns flera telefoner som är byggda för att vara tåliga och passar yngre barn som kanske inte är lika försiktiga. Det finns även alternativ som fungerar som en ny iPhone med stor skärm och bra kamera. Hos Vimla kan du t.ex. välja barnabonnemang med 10 GB surf och köpa till en riktigt prisvärd mobil från Huawei bara 154 kr i månaden.

Vid vilken ålder är rimligt med en första mobil?

Det här är ett val som du som förälder måste göra. Idag har majoriteten av tonåringar egna mobiler. Och enligt “Svenskarna och Internet 2018” hade ca 40 procent av barn i vid 7 års ålder en första telefon. Om ditt barn är mer självgående och går till fotbollsträningen själv och är hos sina kompisar ofta kan det vara dags för en mobil så att du alltid kan nå honom eller henne. Om ditt barn alltid lånar din mobil för att se på Youtube kan det också vara smart med en egen mobil, så att ni kan använda varsin telefon istället.

Mobil barn och vanor – Vilka modeller passar bra för barn?

När det kommer till val av mobiltelefon för barn kan det skilja väldigt mycket beroende på ditt barns ålder och vanor. En oförsiktig 10 åring som är ute och springer med mobilen i fickan kanske inte ska ha samma modell som en 16-åring. Till yngre barn skulle vi rekommendera en billigare modell som tål lite mer men med tonåringar är det bättre att prata med ditt barn för att ta reda på vad hon eller han vill ha för sorts mobil. Efter att du har pratat ner honom eller henne från den allra dyraste modellen på marknaden kan du istället fokusera på hur ditt barn tänkt använda telefonen och välja en billigare modell som passar bra med barnets behov.