Bästa Mobilabonnemanget – Pensionär och Senior

Generic filters
Pris:
 kr  kr
Surf:
 GB  GB
Mobiloperatörer:
Mobilnät:
Pågående kampanj:
Ja
Nej


Abonnemang

Senior

Student

Företag


Skaffa ett abonnemang som passar dig

Idag finns mobilabonnemang för alla. För de som är något äldre har operatörerna särskilda rabatter och erbjudanden som gör livet lite bättre. Förutom de hundratals vanliga abonnemangen man kan beställa i Sverige, så finns det väldigt specifika abonnemang för olika åldersgrupper – seniorabonnemang handlar den här sidan om.

När man letar efter ett nytt mobilabonnemang som senior är det viktigt att tänka på sina telefonvanor. Det är ju givetvis utefter en själv beslutet ska tas. En del användare använder stora datamängder till surfande varje månad medan andra nästan bara ringer och SMS:ar. I alla abonnemang för både pensionärer och andra så är det datamängden, med andra ord surfen, som kostar pengar. Eftersom att mobilbranschen ser ut på detta sätt blir det extra betydelsefullt att ha sitt surfande i åtanke när man tecknar nytt avtal. Är man däremot en person som knappt använder internet på mobilen kan man med gott samvete ta något av abonnemangen som kostar minst. En del datatrafik ingår alltid och oftast får man obegränsade samtal och SMS oavsett vad man väljer.

Erbjudanden för äldre

De olika mobiloperatörerna har lite olika tillvägagångssätt när det gäller rabatter för pensionärer och ni som är 55+. Hos en del får du ett billigare pris på deras vanliga avtal medan andra erbjuder renodlade seniorabonnemang. Som ni förmodligen upptäckt så är det nästan alltid samma villkor för både folk över 55 år och pensionärer. Detta även om order pensionär finns med i avtalets namn. Operatörer som har dessa erbjudanden är:

SENIORabonnemang HOS Hallon

Besökarnas favorit

50 % rabatt i fyra månader
6 GB för 49 kr/mån – utan bindningstid
Teckna hos Hallon idag!Hallon Mobilabonnemang Senior

Hallon har under de senaste åren vuxit något enormt i popularitet bland den äldre befolkningen. Med billiga priser, mycket surf och bra erbjudanden för seniorer är Hallon svårslagna bland de övriga aktörerna. Trots att nivån på surf ligger ganska högt lyckas de hålla priserna nere. Deras abonnemang inom detta ämne är de billigaste i landet. Avtalen gäller för alla som är 55 år och uppåt. Hallon använder samma snabba 4G-mobilnät som Tre och det innebär bra täckning på de allra flesta ställen. Möjligtvis bortsett från glesbygd belägen långt upp i norr.

Vi på MerMobil ger Hallon Senior högsta betyg.

Comviq 55+

Comviq har sitt seniorerbjudande i form av rabatterade priser. På deras vanliga mobilabonnemang får du som är över 55 hela 50 kr avdraget varje månad. Det är samma avtal som även gäller för barn samt studenter. Comviq som i det vanliga fallet är billiga blir därmed superbilliga för er äldre. Mycket surf ingår det med. Oftast byter konsumenter till Comviq när det är dags att skaffa en ny mobiltelefon. Vilket nästan alltid resulterar i det lägsta möjliga priset för en mobil med abonnemang.

Vimla Pensionär

Vimla är också en ny spelare på planen och har tillsammans med föregående operatörer de bästa rabatterna för äldre. Abonnemangen har fördelaktiga priser, surfnivåer och hastigheter. Företaget ägs av Telenor vilket i praktiken innebär bättre täckning än de flesta andra. Detta tack vare det oerhört genomarbetade 3G- och 4G-nät Telenor tillhandahåller.


Tele2

Tele2 erbjuder inte längre något särskilt avtal för äldre heller. I samma anda som Telenor hittar du istället rabatterna hos Comviq, som är Tele2:s dotterbolag. Nätet är detsamma hos de båda. Vi på MerMobil rekommenderar Comviq på grund av deras betydligt bättre priser.

Telenor

Telenor tog tyvärr bort alla åldersrelaterade erbjudanden runt slutet av 2018. Hos dotterbolaget Vimla finns det tacksamt kvar åtminstone.

Tre

Tre (3) är alltså den tredje mobiloperatören som nu helt har tagit bort sina seniorabonnemang. Likt de tidigare har alla rabatter flyttats till Hallon istället. Där hittar du ändå betydlig mer överkomliga priser och schysta kampanjer. Högre upp på sidan hittar du mer information om Hallon. Vi har även separata sidor för mobiloperatörerna.

Telia pensionär- och seniorabonnemang

Telia Pensionär är det klassiska erbjudandet till äldre som Telia är kända för. Till skillnad från de övriga aktörerna gäller här priser per samtal. 69 öre/min till mobiltelefoner och 15 öre/min till fasta telefoner. Personer på minst 60 år kan ta del av detta som är det enda Telia erbjuder för den äldre delen av Sverige.

En vanlig företeelse är att äldre konsumenter som har haft Telia i många år betalar mycket högre summor för sina abonnemang än motsvarande kunder hos andra operatörer. Det kan vara en vanesak då det saknades alternativ för inte så länge sedan. Nu kan de som tar tag i saken och byter avtal till exempelvis Hallon spara flera tusenlappar om året.

Halebop

Halebop, som är ännu ett dotterbolag för Telia, har inte några deals för seniorer. Studentrabatt har de däremot och de riktar sig framförallt mot yngre personer.Vilka är de bästa mobilabonnemangen för pensionärer?

Som vi tidigare har tagit upp skiljer sig telefonanvändningen hos pensionärer åt. På grund av detta går det inte att peka på ett särskilt pensionärsabonnemang som är perfekt för alla. Dina behov samt preferenser är vad du skall utgå ifrån för att hitta det bästa. Surfar du inte så mycket på mobilen skulle det räcka med ett avtal på 1-2 GB datatrafik Idag, efter flera höjningar av surf, ligger dock de billigaste abonnemangen på runt 6-8 GB. Endast om du är väldigt aktiv med mobilsurfande bör du skaffa ett större avtal. Aktiviteter som kräver mycket surf är till exempel att titta på film och lyssna ljudböcker på mobilen utanför hemmet. Aktiviteter av denna sort behöver du göra utan Wi-Fi flera gånger i veckan för att nå upp till 8 GB i månaden.

Vilka berörs av senior- och pensionärsabonnemangen?

I samtliga fall, bortsett från något enskilt, gäller seniorabonnemangen och rabatterna för alla som är 55 och uppåt. Det krävs med andra ord inte att man faktiskt är pensionär för att få ta del av detta. Smidigaste och snabbaste sättet att teckna ett nytt avtal på är via operatörens hemsida, känns det svårt så går självklart det bra att ringa, chatta eller skicka e-post.


Sammanfattning

Vilket mobilabonnemang för en pensionär kostar minst?

  • Du får det absolut billigaste priset med Hallon Senior. Då får du tillgång till fria samtal, SMS och MMS. Utöver detta även 6 GB och allt detta för 99 kronor i månaden. Det är ingen bindningstid eller uppsägningstid och halva priset de första fyra månaderna. Vill man spara in varenda krona går det att byta till Vimla när rabatten är över och få några månader för halva priset en gång till.

Är det bara för pensionärer?

  • Dessa avtal går bra att teckna för alla personer som har fyllt 55 år. Det finns alltså inget tvång om att vara pensionerad, bara lite äldre än medelsnittet.

Finns det någon anledning att byta?

  • Absolut! I princip varje person får det betydligt billigare efter byte. Ofta till och med en bättre tjänst med utökad surf. Allt detta är väldigt schysta anledningar och dessutom har man ångerrätt om något skulle gå fel. Varför ska någon ej byta egentligen?

Bästa avtalet för en senior?

  • Det kan vara olika för alla! Med de höga mängderna surf som ingår i de billigaste abonnemangen nuförtiden kan vi varmt rekommendera Vimla och Hallon. Ifall du bor långt ute på landet kan Vimla ha lite bättre täckning.

Hur många kronor kan jag spara?

  • Flera tusen! Självfallet spelar det roll vilken avtal du byter till och från. Oftast hamnar det någonstans mellan 50 till 300 kr per månad vid ett byte från en större till en mindre operatör. Då med samma mängd datatrafik. Det kan alltså bli många sparade tusenlappar varje år genom ett enkelt byte.