Comviq recension

Comviq recension
 • icon_onicon_on
  Riktigt billiga abonnemang
 • icon_onicon_on
  Höga surfhastigheter
 • icon_onicon_on
  Telenors, Tele 2s och Telias nät
 SurfSamtal/SMSAktiv KampanjPris 
10 GBFria[comviqak]195kr 195 kr/månLÄS MER
20 GBFria[comviqak]245kr 245 kr/månLÄS MER
40 GBFria[comviqak]295kr 295 kr/månLÄS MER

Comviq är en av de mest populära mobiloperatörerna på marknaden, främst tack vare sina låga priser. Ofta har Comviq de bästa priserna på de senaste modellerna av såväl iPhone som Android med abonnemang. Eftersom att det är ett dotterbolag till Tele2 använder de deras (och deras partners) mobilnät vilket ger en stabil och bra täckning i nästan hela landet.

Fördelar med Comviq

 • Billiga mobiler & abonnemang. Deras slogan ”billigt, billigt, billigt” säger en hel del om hur de profilerar sig på mobilmarknaden. De har riktigt bra priser.
 • Generös student- och seniorrabatt. Alla studerande och personer över 55 år får 50 kr rabatt varje månad på abonnemang. Gäller både med och utan köp av ny mobil.
 • Bra täckning i mobilnät som ägs av Tele2, Telenor och Telia.

Comviq kontantkort och historia

Många förknippar Comviq med kontantkort. Det är förståeligt, eftersom att de år 1997 lanserade Sveriges första kontantkort. Kontantkortet fick stora framgångar tack vare funktioner som fria sms och gratis samtal inom Comviq. Sedan dess har mycket hunnit hända. De tog sig in på marknaden för mobilabonnemang 2012 och behåller där sina låga priser genom att sälja genom internet. Det betyder också att Comviq inte har några fysiska butiker där du kan få hjälp. Istället sker all support över internet eller över telefon.

Hur billiga är de Comviq?

De är billiga. Bilden nedan är från deras webbshop 2018-02-12 och visar att de just nu är billigast bland Sveriges mobiloperatörer på sex av åtta av de populäraste iPhones och Androids just nu.

Prislista Comviq. De är billigast av alla operatörer på sex av åtta mobiler.

Utöver detta har de också billiga separata mobilabonnemang. Vår egna jämförelse av alla abonnemang visar att Comviq har de absolut lägsta priserna på jämförbara abonnemang på mindre surfstorlekar, med hård konkurrens från lågprisoperatören Hallon. Detta gäller under deras nuvarande kampanj med dubbel surf, som redan förlängts en gång. Med stor sannolikhet kommer den dubbla surfen till slut införas som standard surf på deras abonnemang.

Vår jämförelse visar att det är på mobil och mobilabonnemang som Comviq är som billigast. Vi kan ta Apples senaste flaggskepp iPhone X som exempel, och genom vår prisjämförelse får vi följande svar:

Priser på iPhone X där operatören Comviq är billigast.

Jämförelsen baseras på Comviqs erbjudande om dubbel surf och visar på den relativt stora skillnaden i pris mot konkurrenterna.

LÄS ÄVEN: